Gezellige en professionele manege voor het hele gezin

Ponykampen

Manege de Bongerd is jarig!
Wie jarig is, trakteert. Manege de Bongerd bestaat in 2017 45 jaar! Al meer dan 35 jaar organiseren wij tijdens de mei-, zomer- en herfstvakantie ponykampen in een ongedwongen en gezellige sfeer. Wij houden rekening met de vakantiespreiding. Omdat we jarig zijn, geven we dit jaar een leuke kadokorting. Kom je met een vriend of vriendin die nog niet eerder bij ons op ponykamp is geweest, dan ontvang jij maar liefst €45 euro op je inschrijfgeld. (Je vriend of vriendin betaalt wel het volledige bedrag). Neem je zes vrienden mee, dan is jouw deelname zelfs gratis!

Je wordt bij het rijden ingedeeld op je eigen niveau. Een ponykamp betekent een onvergetelijke week voor de paardengek met uiteraard de hele week de beschikking over een vaste pony of paard! Je kunt net zoveel rijden als je zelf wilt op het afgezette terrein achter de manege.

Programma ponykamp
Je krijgt elke dag 1 uur les en 1x per dag is er een buitenrit voor de gevorderde ruiters.
Op donderdag houden we onderlinge wedstrijden. Je kunt aan 3 onderdelen meedoen, te kiezen uit: dressuur, springen, ringsteken, stoelendans, wagentje mennen en Tally-ho paardenspel. Je kunt ook voltige rijden.
Op de vrijdag van elk ponykamp organiseren we een heerlijke barbecue waar ook je ouders welkom zijn. Je logeert op een slaapzaal, die uitgerust is met keurige douches en toiletten. Heb je last van heimwee, dan mag je natuurlijk ook thuis slapen. Overleg dat dan even met de kampleiding.
We besteden natuurlijk ook aandacht aan de verzorging van je pony en je paard. Naast het paardrijden zijn er talloze sport- en spelactiviteiten zoals zwemmen en volleybal waaraan je kunt meedoen.

Aankomst en vertrektijden
De meeste ponykampen starten op zondagmiddag tussen 16.00-17.00 uur en eindigen op zaterdagochtend tussen 10.00-11.00 uur.

Eigen pony of paard
Natuurlijk kun je je eigen paard of pony meenemen. Geef dat van te voren duidelijk aan! De kosten voor een paddock dag & nacht zijn €25,= per week. Wil je je pony liever op stal, dan kan dat ook. Dat kost €75,= per week. Je pony moet natuurlijk goed gezond zijn en ingeënt. Vergeet je niet om het dierenpaspoort mee te nemen?

Wat neem je mee?
– rijkleding en rijlaarzen (veiligheidscap verplicht)
– poetsspullen (als je die hebt)
– zwemkleding
– voldoende handdoeken
– kleding die tegen een stootje kan
– slippers/pantoffels
– slaapzak/dekbed
– zakgeld (adviesbedrag €10 – €15 euro per kind per week)
– toiletartikelen, o.a. muggenspray

Tarieven
Het ponykamp kost €300,- excl. bijdrage meenemen eigen pony. De helft van het bedrag moet binnen een maand na de boeking zijn overgemaakt op onze rekening. Het restant dient bij aankomst te worden voldaan. U kunt het restant contant of per pin betalen.

Aanmelden
Kijk voor data in onze Agenda.
Mocht je tijdens je ponykamp ook een FNRS-diploma willen halen, dan kan dat! Neem dan je paspoort mee. Vermeld het wel even op je aanmeldingsformulier.

Vul met je ouders het formulier in: Aanmelding ponykamp 2017