Gezellige en professionele manege voor het hele gezin

Buitenritten

Zodra het weer het toelaat, is het mogelijk om onder begeleiding een buitenrit te maken. Afhankelijk van uw rijervaring wordt er gestapt, gedraafd en gegaloppeerd. Het dragen van een veiligheidscap is verplicht.

Eigen terrein
Buiten rijden kan op ons eigen terrein van 11 ha. Geheel afgeschermd van de openbare weg rijdt u op de brede zandpaden die verschillende weilanden met elkaar verbinden. Na een zomerse les wordt er regelmatig op dit terrein uitgestapt. Dat is vooral voor minder geoefende ruiters een veilige kennismaking met buiten paardrijden.

Appelbergen
De manege ligt in een bosrijke omgeving, vlakbij Appelbergen. Binnen 10 minuten rijdt u in dit prachtige natuurgebied. Appelbergen bevat alles wat u van een bos verwacht: vennetjes, bomen, weilanden, fiets- en zandpaden. Het biedt smalle bospaadjes, waarbij u steeds maar moet afwachten wat er na de volgende bocht komt. U moet soms plat in het zadel om onder de takken door te rijden. Ook krijgt u soms een weids uitzicht over de landerijen. Kortom, hier kunt u geweldig paardrijden.

Vosbergen
Dit natuurgebied grenst aan Appelbergen. Dit bosgebied biedt lange, brede zandpaden voor een heerlijke galop. Ook hier komt u langs weilanden met paarden. De wegen zijn, ook na veel regenval, doorgaans goed begaanbaar.

Noordlaarderbos
Wilt u wat langer buiten rijden, dan kunt u ook doorrijden naar het Noordlaarderbos. De zandpaden zijn uitgestrekt en voeren de ruiter door een afwisselend landschap van heide, eikenbos en grasland. Langs de zandpaden en zandwegen ziet u oude, authentieke boerenhuizen, afgewisseld door recreatiewoningen.

Trektocht
1 x per jaar organiseren wij in juni (rond Vaderdag) een trektocht voor volwassenen (18+).
U krijgt de kans om drie dagen met uw eigen of gehuurde paard een tocht te maken in de bosrijke omgeving van Drenthe en Groningen. Voor uw paard is een warme stal geregeld. Maar ook voor de inwendige mens wordt heel goed gezorgd. Een onvergetelijke hippische ervaring, die veel klanten jaarlijks doet terugkomen.
Zo zijn we al verschillende malen door de bossen van Schoonloo gereden en hebben we een tocht gemaakt over het Dwingelerveld, door het Drents-Friese woud en langs het Fochteloerveen.

Bijzondere buitenritten
Op bijzondere dagen zijn er georganiseerde buitenritten, zoals met Pasen en Pinksteren. Houd de website daarvoor in de gaten!