Gezellige en professionele manege voor het hele gezin

Groeps- en privélessen

We bieden groeps- en privélessen voor beginnende en gevorderde ruiters en amazones. Onze instructeurs en instructrices zijn gediplomeerd en hebben veel les- en rijervaring. Het dragen van een veiligheidscap is in alle lessen verplicht.

Jeugd
We geven van maandag t/m vrijdag na schooltijd ponyles. In het weekend zijn er op zaterdag en zondag groepslessen van 09.00 tot 18.00 uur. Ouders zijn van harte welkom om de les van hun kind te volgen in onze kantine of naast de rijbak.

De opstapcursus
Deze cursus is bedoeld voor de beginnende ruiters. Tijdens deze 45 minuten durende lessen brengen onze enthousiaste instructeurs spelenderwijs de beginselen van het paardrijden bij. Manege De Bongerd heeft veel betrouwbare pony’s, die uitermate geschikt zijn voor beginnende ruitertjes. Deze cursus wordt afgesloten met Vaardigheidsdiploma 1, waarmee ze toegang krijgen tot de opstap+ les, waar galopperen aan de orde komt.

Rij-ervaring
Ook de meer ervaren jeugdruiters komen bij ons aan hun trekken. Voor hen zijn er pony’s beschikbaar die meer uitdaging bieden. Dressuurlessen worden afgewisseld met springlessen. Voor deelname aan de springles moet de jeugd eerst een Springvaardigheidsdiploma halen. Hiermee kunnen ze aantonen dat ze de verlichte zit onder de knie hebben en dat ze op een verantwoorde manier kunnen deelnemen aan het springen. Het dragen van een bodyprotector is bij de springles verplicht (mogelijkheid tot huren). In de zomer kan een les ook een buitenrit worden.

Volwassenen
’s Avonds zijn de groepslessen voor volwassenen. Op zaterdag en zondag worden er overdag ook rijlessen aan volwassenen gegeven. Of u nu beginnend of gevorderd bent, wij geven lessen op alle niveaus. Ook hier wisselen we dressuurlessen af met springlessen en buitenritten.

Privélessen
Heeft u een jong paard dat u extra wilt (laten) trainen of wilt u zelf meer individuele aandacht bij het paardrijden, dan kunt u ook privéles(sen) afspreken.

Ruiterbewijs
Wij bieden de mogelijkheid tot het halen van het ruiterbewijs. Voor meer informatie, zie de pagina Ruiterbewijs.