Gezellige en professionele manege voor het hele gezin

Voor de veiligheid van mens en paard gelden de volgende huisregels.

 1. Aanwijzingen van het stalpersoneel en van instructeurs dienen door een ieder te worden opgevolgd.
 2. Roken is verboden op het gehele manegecomplex, behalve op het terras voor de kantine. Alcoholgebruik is voor en tijdens het paardrijden niet toegestaan.
 3. Wie rijdt, dient de rijbaanregels te kennen. Deze regels zijn op verschillende plekken in het manegecomplex te vinden, onder andere bij de ingang van de rijbakken.
 4. Het is niet toegestaan zelf paarden of pony’s te voeren.
 5. Het is niet toegestaan op eigen gelegenheid de weilanden in te lopen en zelf pony’s en paarden te halen.
 6. De stalgangen dienen altijd netjes te zijn. Harnachement en gereedschap dienen direct na gebruik te worden opgeruimd evenals de eventuele mest.
 7. Paarden en pony’s mogen niet in de stalgangen gezadeld of vastgebonden worden, maar dienen gezadeld te worden in de stands of stal. Ook is het niet toegestaan pony’s en paarden vast te binden of vast te houden bij de zadelkasten. Pony’s en paarden dienen vastgebonden te worden met een halstertouw en nooit aan het hoofdstel.
 8. Honden dienen in en op het gehele manegecomplex aangelijnd te blijven. In de kantine zijn honden niet toegestaan. U dient de behoefte van uw hond zelf op te ruimen en  in een plastic zak te verpakken voor u het in de prullenbak gooit.
 9. Fietsen, auto’s en trailers dienen op de daarvoor bestemde plaatsen geparkeerd te worden.
 10.  Het pensionpaard/leasepaard mag uitsluitend door iemand anders dan de eigenaar/leaser bereden worden na toestemming van de directie.
 11.  We hanteren een maximum gewicht van 90 kg voor amazones en ruiters.

Wij beschikken over het Veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport. Ook houden wij ons aan de regels van de FNRS.

Pages: 1 2