Gezellige en professionele manege voor het hele gezin

Ponykampen

Manege de Bongerd 
Al meer dan 45 jaar organiseren wij tijdens de mei-, zomer- en herfstvakantie ponykampen in een ongedwongen en gezellige sfeer.

Je wordt bij het rijden ingedeeld op je eigen niveau. Een ponykamp betekent een onvergetelijke tijd voor de paardengek met uiteraard de beschikking over een vaste pony of paard! Je kunt net zoveel rijden als je zelf wilt op het afgezette terrein achter de manege.

Programma ponykamp
Je krijgt spring- en dressuurles en 1x per dag is er een buitenrit voor de gevorderde ruiters.
Op donderdag houden we onderlinge wedstrijdjes. Je kunt aan 3 onderdelen meedoen, te kiezen uit: dressuur, springen, behendigheid, stoelendans, voltige en  Tally-ho paardenspel.
Op de vrijdag van elk ponykamp organiseren we een heerlijke barbecue waar ook je ouders welkom zijn. Je logeert op een slaapzaal, die uitgerust is met keurige douches en toiletten. Heb je last van heimwee, dan mag je natuurlijk ook thuis slapen. Overleg dat dan even met de kampleiding.
We besteden natuurlijk ook aandacht aan de verzorging van je pony en je paard. Naast het paardrijden zijn er talloze sport- en spelactiviteiten waaraan je kunt meedoen.

Aankomst en vertrektijden
Hemelvaartkamp start op donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur en eindigt op zondagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur, Pinksterkamp begint op vrijdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur en eindigt op maandagmiddag om 14.00 uur. De andere ponykampen starten op zondagmiddag tussen 16.00-17.00 uur en eindigen op zaterdagochtend tussen 10.00-11.00 uur.

Eigen pony of paard
Natuurlijk kun je je eigen paard of pony meenemen. Geef dat van te voren duidelijk aan! De kosten voor een paddock dag & nacht zijn €25,= per week. Wil je je pony liever op stal, dan kan dat ook. Dat kost €75,= per week. Je pony moet natuurlijk goed gezond zijn en ingeënt. Vergeet je niet om het dierenpaspoort mee te nemen?

Wat neem je mee?
– rijkleding en rijlaarzen (veiligheidscap verplicht)
– poetsspullen (als je die hebt)
– zwemkleding
– voldoende handdoeken
– kleding die tegen een stootje kan
– slippers/pantoffels
– slaapzak/dekbed
– zakgeld (adviesbedrag €10 – €15 euro per kind per week)
– toiletartikelen, o.a. muggenspray

Tarieven
Het ponykamp kost €350,- excl. bijdrage meenemen eigen pony. De helft van het bedrag moet binnen een maand na de boeking zijn overgemaakt op onze rekening. Het restant kan bij aankomst contant of per pin worden voldaan.

Aanmelden

De inschrijving voor 2021 is inmiddels geopend en gelukkig stromen de aanmeldingsformulieren weer binnen. Kijk voor alle ponykampdata in onze Agenda.
Mocht je tijdens je ponykamp ook een FNRS-diploma willen halen, dan kan dat! Neem dan je paspoort mee. Vermeld het wel even op je aanmeldingsformulier.

Vul met je ouders het formulier in: Aanmelding ponykamp 2022