Gezellige en professionele manege voor het hele gezin

Ruiterbewijs

Je kunt bij ons ook je Ruiterbewijs halen. Het examen bestaat uit een theoretisch en een praktijkgedeelte.

Waarom een Ruiterbewijs?
Bij de omgang met een paard of pony komt heel wat kijken op het gebied van verzorging, harnachement, het rijden op eigen terrein en tijdens buitenritten, de deelname aan het verkeer, etc. Met het Ruiterbewijs ben je tevens WA-verzekerd tijdens het rijden. Verder ben je lid van de KNHS-recreatiesport.

Ruiterbewijs soms verplicht
In sommige delen van Nederland is het Ruiterbewijs verplicht om buitenritten te kunnen maken, zoals in de bossen van de gemeente Arnhem, de Amsterdamse Waterleidingbossen, het Goois natuurreservaat, de bossen van de gemeente Soest en Landgoed Nienoord in de gemeente Leek.

Lesagenda
Het praktijkexamen Ruiterbewijs hopen we dit jaar weer te kunnen organiseren.
De theorie leer je door zelfstudie. De lesboeken zijn op onze manege verkrijgbaar. Vóór het praktijkexamen doe je eerst online theorie-examen. Na afloop hoor je meteen of je bent geslaagd. Bij het praktijkexamen hoor je ook meteen na afloop of je bent geslaagd.

Leeftijd
Je kunt vanaf 12 jaar deelnemen aan het examen. Het bezit van het Ruiterbewijs betekent niet automatisch dat je zonder begeleiding naar buiten mag. Alleen buiten rijden kan enkel na toestemming van de directie.

Kosten
De kosten van het ruiterbewijsexamen zijn op dit moment nog niet bekend.